Rýnská svíčková

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 2 ks
Hovězí svíčková 1 kg
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 150 ml
Olej rostlinný 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sirup javorový 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme vodu, ocet, na drobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev, špetku soli a pepře. Směs krátce povaříme, rozmačkáme a zalijeme s ní maso. Minimálně den necháme na chladném místě odležet.
  2. Marinádu poté přendáme na pánev a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme cca dvě hodiny.
  3. Poté vyndáme pečené maso z pánve a do zeleninové směsi přidáme javorový sirup a případně sůl a pepř. Povaříme ještě pět minut a podáváme. Zeleninovou směs můžeme podávat v misce stranou od masa.