Rýnská svíčková
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí svíčková |
1 kg |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
150 ml |
Olej rostlinný |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sirup javorový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme vodu, ocet, na drobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev, špetku soli a pepře. Směs krátce povaříme, rozmačkáme a zalijeme s ní maso. Minimálně den necháme na chladném místě odležet.
- Marinádu poté přendáme na pánev a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme cca dvě hodiny.
- Poté vyndáme pečené maso z pánve a do zeleninové směsi přidáme javorový sirup a případně sůl a pepř. Povaříme ještě pět minut a podáváme. Zeleninovou směs můžeme podávat v misce stranou od masa.