Zapečená cibulačka
Ingredience
Bageta |
4 krajíc |
Cibule |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kroužky, lehce opečeme na másle. Přidáme 100 ml vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut. Občas podlijeme dalším vývarem, aby se nám cibulka nepřichytila.
- K cibuli přilijeme postupně bílé víno, zbytek vývaru, ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
- Hotovou polévku rozlijeme do misek, podáváme s bagetou, kterou opečeme na pánvi z obou stran a posypeme strouhaným sýrem.