Zapečená cibulačka

Ingredience


Bageta 4 krajíc
Cibule 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Víno bílé 200 ml
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kroužky, lehce opečeme na másle. Přidáme 100 ml vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut. Občas podlijeme dalším vývarem, aby se nám cibulka nepřichytila.
  2. K cibuli přilijeme postupně bílé víno, zbytek vývaru, ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
  3. Hotovou polévku rozlijeme do misek, podáváme s bagetou, kterou opečeme na pánvi z obou stran a posypeme strouhaným sýrem.