Marseilleská rybí polévka

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Losos obecný 700 g
Olej olivový 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sleď čerstvý 700 g
Sůl 1 špetka
Treska skvrnitá 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme cibuli na kroužky, pórek na kolečka a rajčata na čtvrtiny. Na pánvi rozpálíme olej, všechnu zeleninu lehce opražíme. Prolisujeme do ní česnek, přidáme bobkový list a polévkovou lžíci provensálského koření, vše zamícháme, pět minut podusíme.
  2. Ryby vykucháme, očistíme a omyjeme. Odřízneme hlavy, odstřihneme ploutve, ryby nakrájíme na kousky. Pomažeme je směsí z pánve a necháme tři hodiny na chladném místě odležet. Poté zalijeme vodou a cca 15 minut zprudka vaříme.
  3. Ryby pak vyndáme z polévky a servírujeme zvlášť. Polévku před podáváním ještě propasírujeme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.