Marseilleská rybí polévka
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Losos obecný |
700 g |
Olej olivový |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sleď čerstvý |
700 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska skvrnitá |
700 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nakrájíme cibuli na kroužky, pórek na kolečka a rajčata na čtvrtiny. Na pánvi rozpálíme olej, všechnu zeleninu lehce opražíme. Prolisujeme do ní česnek, přidáme bobkový list a polévkovou lžíci provensálského koření, vše zamícháme, pět minut podusíme.
- Ryby vykucháme, očistíme a omyjeme. Odřízneme hlavy, odstřihneme ploutve, ryby nakrájíme na kousky. Pomažeme je směsí z pánve a necháme tři hodiny na chladném místě odležet. Poté zalijeme vodou a cca 15 minut zprudka vaříme.
- Ryby pak vyndáme z polévky a servírujeme zvlášť. Polévku před podáváním ještě propasírujeme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.