Jablečné briošky

Ingredience


Briošky máslové 4 ks
Calvados 50 ml
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Máslo čerstvé 40 g
Smetana 12% (konzumní) 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme na osm měsíčků. Smícháme v misce smetanu, calvados a cukr, přidáme briošky a necháme je důkladně nasáknout. Na pánvičce rozehřejeme máslo a necháme lehce osmahnout jablka.
  2. Namočené briošky pak vložíme do zapékací formy a rozložíme na ně osmahnutá jablka. Zbytek směsi rozlejeme na jablka.
  3. Necháme péct v troubě 15 minut při teplotě 220 stupňů, dokud jablka lehce nezhnědnou.