Jablečné briošky
Ingredience
Briošky máslové |
4 ks |
Calvados |
50 ml |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme na osm měsíčků. Smícháme v misce smetanu, calvados a cukr, přidáme briošky a necháme je důkladně nasáknout. Na pánvičce rozehřejeme máslo a necháme lehce osmahnout jablka.
- Namočené briošky pak vložíme do zapékací formy a rozložíme na ně osmahnutá jablka. Zbytek směsi rozlejeme na jablka.
- Necháme péct v troubě 15 minut při teplotě 220 stupňů, dokud jablka lehce nezhnědnou.