Rolky s houbami
Ingredience
Lišky čerstvé |
0.25 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Pepř červený celý |
20 g |
Šalotka |
2 ks |
Smetana sladká 12% |
250 ml |
Sůl |
10 g |
Tuk rostlinný |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
0.25 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme je podusit na lžíci másla. Přihodíme houby a dusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu. Smícháme společně s 1 lžící nasekané pažitky a vše ještě osolíme a opepříme. Pánev dáme bokem a směs necháme vychladnout.
- Troubu si nastavíme na 220 °C a necháme ji předehřát. Mouku prosejeme na vál, doprostřed nalijeme olej, osolíme a důkladně zamícháme. Přidáme 3 lžíce vody a zpracujeme na hladké těsto. Následně jej zabalíme do obalu a necháme 1 hodinu bokem.
- Těsto následně rozválíme na pomoučněném vále. Těstíčko pokryjeme houbami a srolujeme v závin. Namastíme si plech tukem a rolku na něj položíme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct 35 minut.
- Zeleninový vývar společně se smetanou přivedeme k varu a necháme ho zredukovat na polovinu. Ochutíme zbylou pažitkou, osolíme a opepříme. Závin nakrájíme na části. Umístíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zrnky červeného pepře.