Rolky s houbami

Ingredience


Lišky čerstvé 0.25 kg
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 30 ml
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 10 g
Pepř červený celý 20 g
Šalotka 2 ks
Smetana sladká 12% 250 ml
Sůl 10 g
Tuk rostlinný 1 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
Vývar zeleninový 250 ml
Žampiony čerstvé 0.25 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme je podusit na lžíci másla. Přihodíme houby a dusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu. Smícháme společně s 1 lžící nasekané pažitky a vše ještě osolíme a opepříme. Pánev dáme bokem a směs necháme vychladnout.
  2. Troubu si nastavíme na 220 °C a necháme ji předehřát. Mouku prosejeme na vál, doprostřed nalijeme olej, osolíme a důkladně zamícháme. Přidáme 3 lžíce vody a zpracujeme na hladké těsto. Následně jej zabalíme do obalu a necháme 1 hodinu bokem.
  3. Těsto následně rozválíme na pomoučněném vále. Těstíčko pokryjeme houbami a srolujeme v závin. Namastíme si plech tukem a rolku na něj položíme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct 35 minut.
  4. Zeleninový vývar společně se smetanou přivedeme k varu a necháme ho zredukovat na polovinu. Ochutíme zbylou pažitkou, osolíme a opepříme. Závin nakrájíme na části. Umístíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zrnky červeného pepře.