Pórková polévka se šťouchanými brambory

Ingredience


Brambory 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 250 ml
Olej rostlinný 40 ml
Pórek 350 g
Smetana 33% (šlehačka) 40 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek očistíme, pokrájíme na plátky.
  2. Brambory v hrnci přelijeme vroucí vodou, uvaříme doměkka, poté scedíme (vodu odložíme) a rozšťoucháme s horkým mlékem a s máslem na kaši.
  3. V mezičase na oleji zpěníme pórek, který vmícháme do kaše, rozředíme vodou z brambor, osolíme, dobře rozšleháme a chvíli na mírném plameni povaříme. Před podáváním do polévky zašleháme žloutek, který jsme rozmíchali ve smetaně.