Grilovaná jehněčí kýta v papíře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 120 ml
Jehněčí kýta 2 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto rajčatové 170 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso omyjeme, vysušíme, osolíme a opepříme. V mase uděláme zářezy, do nichž nakapeme citronovou šťávu, necháme odpočinout 30 minut. Do zářezů vtlačíme prolisovaný česnek a kousek eidamu, potom celou kýtu potřeme rajčatovým pestem. Zabalíme do tukem vymaštěného pečíciho papíru, následně do hnědého a zavážeme silnější nití.
  2. Nastavíme gril na střední stupeň, rozehřejeme a vložíme zabalenou kýtu na tukem vymazaný rošt. Přibližně po hodině maso obrátíme, po 2 hodinách grilování ho vyndáme z grilu a necháme ještě asi 20 minut v papíře. Poté papír sundáme a zachytíme šťávu z masa. Porce nakrájíme a šťávou přelijeme.