Grilovaná jehněčí kýta v papíře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
120 ml |
Jehněčí kýta |
2 kg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pesto rajčatové |
170 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Jehněčí maso omyjeme, vysušíme, osolíme a opepříme. V mase uděláme zářezy, do nichž nakapeme citronovou šťávu, necháme odpočinout 30 minut. Do zářezů vtlačíme prolisovaný česnek a kousek eidamu, potom celou kýtu potřeme rajčatovým pestem. Zabalíme do tukem vymaštěného pečíciho papíru, následně do hnědého a zavážeme silnější nití.
- Nastavíme gril na střední stupeň, rozehřejeme a vložíme zabalenou kýtu na tukem vymazaný rošt. Přibližně po hodině maso obrátíme, po 2 hodinách grilování ho vyndáme z grilu a necháme ještě asi 20 minut v papíře. Poté papír sundáme a zachytíme šťávu z masa. Porce nakrájíme a šťávou přelijeme.