Jehněčí po pastýřsku
Ingredience
Jehněčí maso |
1 kg |
Jogurt bílý |
500 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso potřeme solí, pepřem a máslem. Poté vložíme na pekáč, podlijeme vodou a na 180 stupňů do trouby. Mezitím si připravíme jogurtovou zálivku. Tu si vytvoříme z jogurtu, vajíčka a mouky. Vše smícháme.
- Jakmile je maso hotové, zálivkou ho potřeme a vrátíme ještě na deset minut do trouby, aby se jogurt zapekl do masa.