Tagliatelle s kuřecím masem a bílým vínem

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Kuřecí prsa 400 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na oleji osmahneme kuřecí prsa do zlatova. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na původním oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájené papriky přibližně 5 minut. Vložíme zpět maso, nakrájená rajčata i se šťávou, víno, nadrobno pokrájenou majoránku, dle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 30 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a pokapeme olejem. Do masové směsi vsypeme fazole, zamícháme a můžeme je servírovat na těstoviny.