Tagliatelle s kuřecím masem a bílým vínem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na oleji osmahneme kuřecí prsa do zlatova. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na původním oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájené papriky přibližně 5 minut. Vložíme zpět maso, nakrájená rajčata i se šťávou, víno, nadrobno pokrájenou majoránku, dle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 30 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a pokapeme olejem. Do masové směsi vsypeme fazole, zamícháme a můžeme je servírovat na těstoviny.