Grilovaná křídla s granátovým jablkem
Ingredience
Baby špenát |
300 g |
Kuřecí křídla |
1 kg |
Olivy černé |
100 g |
Jablko granátové |
50 g |
Melasa |
40 ml |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí křídla vložíme do mísy a zalijeme marinádou, kterou si připravíme z níže uvedených surovin. Z granátového jablka použijeme hlavně zrna a šťávu. Necháme hodinu odležet.
- Marinovaná křídla rozložíme na gril a pečeme za častého otáčení 10 minut. Zatím zbylou marinádu vlijeme na pánev, 3 minuty ji povaříme. Vychladlou potom potíráme téměř hotová křídla, grilujeme až do chvíle, kdy budou křupavá. Listy baby špenátu opereme, necháme okapat, smícháme s nasekanými olivami a rozložíme na plochou mísu. Na ně potom navršíme ogrilovaná křídla a podáváme.