Grilovaná křídla s granátovým jablkem

Ingredience


Baby špenát 300 g
Kuřecí křídla 1 kg
Olivy černé 100 g
Jablko granátové 50 g
Melasa 40 ml
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí křídla vložíme do mísy a zalijeme marinádou, kterou si připravíme z níže uvedených surovin. Z granátového jablka použijeme hlavně zrna a šťávu. Necháme hodinu odležet.
  2. Marinovaná křídla rozložíme na gril a pečeme za častého otáčení 10 minut. Zatím zbylou marinádu vlijeme na pánev, 3 minuty ji povaříme. Vychladlou potom potíráme téměř hotová křídla, grilujeme až do chvíle, kdy budou křupavá. Listy baby špenátu opereme, necháme okapat, smícháme s nasekanými olivami a rozložíme na plochou mísu. Na ně potom navršíme ogrilovaná křídla a podáváme.