Francouzský celerový salát

Francouzský celerový salát - obrázek

Ingredience


Celer bulvový 500 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 150 g
Kapary 1 polévková lžíce
Majonéza 2 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme s citronovou šťávou.
  2. V misce smícháme jogurt s majonézou, nasekanými kapary, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
  3. Celer přelijeme citronovou zálivkou a vše zlehka promícháme.
  4. Salát podáváme ozdobený na kolečka nakrájenými okurkami a nasekanou petrželkou.