Francouzský celerový salát
Ingredience
Celer bulvový |
500 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
150 g |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme s citronovou šťávou.
- V misce smícháme jogurt s majonézou, nasekanými kapary, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
- Celer přelijeme citronovou zálivkou a vše zlehka promícháme.
- Salát podáváme ozdobený na kolečka nakrájenými okurkami a nasekanou petrželkou.