Zeleninová polévka krémová

Zeleninová polévka krémová - obrázek

Ingredience


Brambory 300 g
Celer bulvový 80 g
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1.5 l
Máslo čerstvé 70 g
Mrkev kořen 120 g
Petržel kořen 120 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové brambory, mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  2. Brambory s cibulí a zeleninou vložíme do vroucího vývaru, vaříme do měkka. Poté polévku rozmixujeme. V čistém hrnci rozpustíme máslo, vlijeme rozšlehaná vejce, necháme srazit. Do vajíček zašleháme rozmixovanou polévku, osolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.