Zeleninová polévka krémová
Ingredience
Brambory |
300 g |
Celer bulvový |
80 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Petržel kořen |
120 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Syrové brambory, mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- Brambory s cibulí a zeleninou vložíme do vroucího vývaru, vaříme do měkka. Poté polévku rozmixujeme. V čistém hrnci rozpustíme máslo, vlijeme rozšlehaná vejce, necháme srazit. Do vajíček zašleháme rozmixovanou polévku, osolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.