Zeleninová polévka se smetanou a krutony

Ingredience


Brambory 300 g
Hrášek mražený 120 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 250 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
Zelí hlávkové bílé 250 g
Máslo čerstvé 50 g
Rohlíky bílé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev oloupeme, pokrájíme na nudličky, zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, straníme košťál, zelí nakrájíme na nudličky. Mražený hrášek propláchneme vodou. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle.
  2. Mrkev na másle v hrnci dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme brambory, zelí, osolíme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vaříme, až brambory změknou. Před koncem varu vmícháme do polévky hrášek, smetanu a povaříme ještě 3 minuty.