Drožďová polévka se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Droždí 100 g
Kapusta hlávková 80 g
Kedlubna 80 g
Květák 80 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Mrkev kořen 80 g
Petržel kořen 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, petržel, celer a kedlubny oloupeme, krájíme na nudličky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, kapustu zbavíme zvadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  2. V hrnci na másle zpěníme cibuli, rozdrobíme do ní droždí a za stálého míchání na mírném plameni smažíme, až droždí začne hnědnout. Poté vmícháme mouku, orestujeme, zašleháme vodu a 10 minut povaříme. Do polévky přidáme zeleninu, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.