Mrkvová polévka s hráškem
Ingredience
Hrášek mražený |
250 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
120 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mražený hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Mrkev oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- Hrášek vložíme do vroucí vody, uvaříme doměkka. Poté ho scedíme, vývar vlijeme do čistého hrnce, hrášek rozmixujeme a vložíme do vývaru.
- Na másle podusíme mrkev, když je měkká, vmícháme ji do hráškové polévky, osolíme a necháme přejít varem. Do uvařené polévky zamícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, prohřejeme, ale nevaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.