Vídeňské tyčinky

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 60 g
Máslo čerstvé 175 g
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Tresť vanilková 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přisypeme mouku, přidáme vanilkovou tresť a vše dobře promícháme.
  2. Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme asi 7cm dlouhé tyčinky.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
  4. Vychladlé tyčinky namáčíme vždy na obou koncích v rozpuštěné čokoládě. Necháme ztuhnout na podložce.