Stočené mandlové pečivo
Ingredience
Cukr krupice |
125 g |
Mandle plátky |
25 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme hladkou mouku, vanilkovou tresť a prochladlé, rozpuštěné máslo.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme lžící těsto na nízké oválky. Posypeme je plátky mandlí.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 6 minut. Ihned po upečení oválky uvolníme nožem a ještě horké stočíme kolem vařečky. Necháme vychladnout na mřížce.