Stočené mandlové pečivo

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Mandle plátky 25 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme hladkou mouku, vanilkovou tresť a prochladlé, rozpuštěné máslo.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme lžící těsto na nízké oválky. Posypeme je plátky mandlí.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 6 minut. Ihned po upečení oválky uvolníme nožem a ještě horké stočíme kolem vařečky. Necháme vychladnout na mřížce.