Jehněčí pečeně se salsa rýží
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hrozinky |
60 g |
Jehněčí pečeně |
750 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dlouhozrnná |
350 g |
Salsa rajčatová |
60 ml |
Sezam - semena |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.7 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.
- Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.
- Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.