Jehněčí pečeně se salsa rýží

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hrozinky 60 g
Jehněčí pečeně 750 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 350 g
Salsa rajčatová 60 ml
Sezam - semena 60 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.7 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.
  2. Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.
  3. Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.