Z bambusových výhonků polévka

Ingredience


Bambusové výhonky 100 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Shiitake houby 150 g
Solamyl 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě spaříme bambusové výhonky po 3 minuty, poté je opláchneme, necháme okapat. Houby namočíme do teplé vody na 15 minut, nato je vaříme v osolené vodě 10 minut, opláchneme, necháme okapat.
  2. Přivedeme k varu drůbeží vývar, přidáme pokrájené bambusové výhonky, ocet, houby, sójovou omáčku, sůl, pepř a necháme 10 minut vařit. Přimícháme kašičku ze Solamylu a vody, uvedeme do varu, rozklepneme vejce, přes síto vlijeme opatrně do polévky.
  3. Přidáme pažitku a podáváme horké.