Z bambusových výhonků polévka
Ingredience
Bambusové výhonky |
100 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Shiitake houby |
150 g |
Solamyl |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě spaříme bambusové výhonky po 3 minuty, poté je opláchneme, necháme okapat. Houby namočíme do teplé vody na 15 minut, nato je vaříme v osolené vodě 10 minut, opláchneme, necháme okapat.
- Přivedeme k varu drůbeží vývar, přidáme pokrájené bambusové výhonky, ocet, houby, sójovou omáčku, sůl, pepř a necháme 10 minut vařit. Přimícháme kašičku ze Solamylu a vody, uvedeme do varu, rozklepneme vejce, přes síto vlijeme opatrně do polévky.
- Přidáme pažitku a podáváme horké.