Dušený králík na švestkách

Ingredience


Ananas 50 g
Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule perlová 8 ks
Králičí maso 1.3 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Meruňky sušené 50 g
Nové koření celé 4 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Švestky sušené 100 g
Víno portské 0.8 dl
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Důkladně omyjeme pod tekoucí vodou sušené švestky, meruňky, ananas, necháme je okapat. Oloupeme drobnou perlovou cibuli a česnek.
  2. Vykostěné králičí maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta.
  3. V hrnci rozpálíme olej, maso zprudka restujeme po 1 minutě z každé strany do zlatova. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na omastek přidáme 1 lžíci másla a perlovou cibuli se stroužky česneku, zeleninu krátce restujeme do zlatova. Přidáme maso, bobkový list, nové koření, směs zalijeme vínem a vodou. Promícháme, pod pokličkou dusíme přibližně 45 - 50 minut. Po 30 minutách přidáme k masu ovoce.
  4. Když je maso měkké, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Krátce, asi na 3 minuty, pomalu povaříme.