Celozrnné lívance

Celozrnné lívance - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 45 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná celozrnná 175 g
Olej rostlinný 50 ml
Sirup Golden 100 ml
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehané vejce a polovinu mléka. Vše promícháme a přilijeme ještě tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Dobře prošleháme.
  2. Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance přikryjeme fólií, aby zůstaly měkké.
  3. Podáváme teplé přelité zlatým sirupem.