Celozrnné lívance
Ingredience
Cukr krupice |
45 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
175 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sirup Golden |
100 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehané vejce a polovinu mléka. Vše promícháme a přilijeme ještě tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Dobře prošleháme.
- Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance přikryjeme fólií, aby zůstaly měkké.
- Podáváme teplé přelité zlatým sirupem.