Kuřecí stehna s omáčkou Rogan Josh
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Kardamom |
2 ks |
Kuřecí stehna |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pasta Rogan Josh |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
350 g |
Šalotka |
3 ks |
Smetana zakysaná 15% |
1.7 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
2 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěná kuřecí stehna zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na větší kusy. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na kolečka.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek s šalotkou, restujeme je asi 30 sekund, přidáme 4 lžíce pasty Rogan Josh, 2 rozdrcené lusky kardamomu a kuřecí maso. Promícháme a smažíme pomaleji asi 5 minut. K masu přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata, mletý zázvor, sůl a přilijeme drůbeží vývar. Směs promícháme a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a vaříme asi 15-20 minut pod pokličkou.
- Přimícháme zakysanou smetanu a pomalu vaříme 2 minuty. Nakonec přimícháme omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Vyjmeme semínka kardamomu, dochutíme případně solí a servírujeme.