Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
350 g |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
120 ml |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová panenka |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.
- Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.