Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 350 g
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 120 ml
Pažitka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřová panenka 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.
  2. Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.