Fusilli se smetanovou omáčkou a lososem

Ingredience


Kopr čerstvý 1 hrst
Krevety tygří - loupané 110 g
Losos - filety 350 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 6 ks
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny Fusilli 350 g
Víno bílé 225 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osolíme a opepříme filet z lososa, vložíme do větší pánve, položíme na něj několik snítek kopru, přilijeme víno. Přivedeme k varu, poté na mírném ohni vaříme 5 minut. Následně lososa vyndáme, nakrájíme na menší kousky. Do vína přidáme nahrubo nakrájená rajčata a smetanu, vaříme 15 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, udržujeme v teple. Do směsi vložíme kousky lososa, předem uvařené krevety a směs zahřejeme. Nakonec omáčku smícháme s těstivnami, na talíři ozdobíme snítkou kopru a podáváme.