Fusilli se smetanovou omáčkou a lososem
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Krevety tygří - loupané |
110 g |
Losos - filety |
350 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
Víno bílé |
225 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osolíme a opepříme filet z lososa, vložíme do větší pánve, položíme na něj několik snítek kopru, přilijeme víno. Přivedeme k varu, poté na mírném ohni vaříme 5 minut. Následně lososa vyndáme, nakrájíme na menší kousky. Do vína přidáme nahrubo nakrájená rajčata a smetanu, vaříme 15 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, udržujeme v teple. Do směsi vložíme kousky lososa, předem uvařené krevety a směs zahřejeme. Nakonec omáčku smícháme s těstivnami, na talíři ozdobíme snítkou kopru a podáváme.