Thajský teplý kuřecí salát
Ingredience
Cibule |
80 g |
Křenová pasta - Krenex |
2 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Okurka salátová |
200 g |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
100 g |
Paprika žlutá |
100 g |
Salát ledový |
250 g |
Ocet vinný červený |
65 ml |
Olej olivový |
110 ml |
Thajská směs |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat.
- Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut.
- Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu.
- Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát.