Thajský teplý kuřecí salát

Ingredience


Cibule 80 g
Křenová pasta - Krenex 2 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Okurka salátová 200 g
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Paprika červená 100 g
Paprika žlutá 100 g
Salát ledový 250 g
Ocet vinný červený 65 ml
Olej olivový 110 ml
Thajská směs 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat.
  2. Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut.
  3. Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu.
  4. Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát.