Tagliatelle se šalotkou a rybami
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mořský ďas |
450 g |
Mořský jazyk |
450 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Víno bílé |
300 ml |
Bobkový list |
1.2 ks |
Celer řapíkatý |
240 g |
Cibule |
1.2 ks |
Citrony |
0.6 ks |
Mrkev kořen |
1.2 ks |
Pepř černý celý |
4.8 ks |
Petržel - nať |
1.2 hrst |
Rybí hlavy |
780 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
1.56 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme si trochu mouky, sůl a pepř a obalíme v ní kousky ryb. Poté je na rozehřátém másle opečeme spolu s nadrobno nakrájeným česnekem, na kolečka pokrájenou šalotkou, pórkem a mrkví přibližně 10 minut. Do směsi přisypeme zbytek ochucené mouky a za stálého mícháni opečeme ještě minutu. Smícháme 300 ml rybího vývaru s vínem a balsamicem, pomalu přilijeme do směsi. Vaříme na mírném ohni 35 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je, smícháme se směsí. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.
- Rybí vývar:
- Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.