Tagliatelle se šalotkou a rybami

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Česnek 2 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mořský ďas 450 g
Mořský jazyk 450 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Víno bílé 300 ml
Bobkový list 1.2 ks
Celer řapíkatý 240 g
Cibule 1.2 ks
Citrony 0.6 ks
Mrkev kořen 1.2 ks
Pepř černý celý 4.8 ks
Petržel - nať 1.2 hrst
Rybí hlavy 780 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 1.56 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme si trochu mouky, sůl a pepř a obalíme v ní kousky ryb. Poté je na rozehřátém másle opečeme spolu s nadrobno nakrájeným česnekem, na kolečka pokrájenou šalotkou, pórkem a mrkví přibližně 10 minut. Do směsi přisypeme zbytek ochucené mouky a za stálého mícháni opečeme ještě minutu. Smícháme 300 ml rybího vývaru s vínem a balsamicem, pomalu přilijeme do směsi. Vaříme na mírném ohni 35 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je, smícháme se směsí. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.
  2. Rybí vývar:
  3. Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.