Se zeleninou garnáti
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Garnát obecný |
20 ks |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Shiitake houby |
200 g |
Sójové výhonky |
225 g |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky.
- Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty.
- V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut.
- Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme.