Se zeleninou garnáti

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Garnát obecný 20 ks
Ocet vinný 1 kávová lžička
Okurka salátová 0.5 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Shiitake houby 200 g
Sójové výhonky 225 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky.
  2. Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty.
  3. V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut.
  4. Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme.