Thajský rýžový salát a avokádem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Bazalka 1 polévková lžíce
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Citronová tráva 2 ks
Hruška asijská nashi 1 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
Krevety sušené 50 g
Mandle 100 g
Rýže dušená 350 g
Citronová tráva 0.5 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Krevetová pasta 2 kávová lžička
Limetka kafrová 2 ks
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dresink: vlijeme do hrnce vodu, přidáme krevetovou pastu, cukr, natrhané limetkové listy a na plátky nakrájenou citronovou trávu. Zvolna zahříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Poté přes síto scedíme do misky a necháme vychladnout.
  2. Dušenou rýži vsypeme do salátové mísy, přidáme rozkrájenou asijskou hrušku bez jádřinců, nadrobno nasekané sušené krevety, oloupané avokádo (nakrájené na kostky), na kostičky pokrájenou okurku, nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Vše důkladně promícháme.
  3. Poté přisypeme na tenké plátky pokrájenou chilli papričku bez semínek, nasekané pražené mandle a nadrobno rozkrájenou korinadrovnou nať. Opět promícháme, dozdobíme lístky bazalky a podáváme. Dresink servírujeme zvlášť.