Thajský rýžový salát a avokádem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Hruška asijská nashi |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Krevety sušené |
50 g |
Mandle |
100 g |
Rýže dušená |
350 g |
Citronová tráva |
0.5 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Krevetová pasta |
2 kávová lžička |
Limetka kafrová |
2 ks |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dresink: vlijeme do hrnce vodu, přidáme krevetovou pastu, cukr, natrhané limetkové listy a na plátky nakrájenou citronovou trávu. Zvolna zahříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Poté přes síto scedíme do misky a necháme vychladnout.
- Dušenou rýži vsypeme do salátové mísy, přidáme rozkrájenou asijskou hrušku bez jádřinců, nadrobno nasekané sušené krevety, oloupané avokádo (nakrájené na kostky), na kostičky pokrájenou okurku, nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Vše důkladně promícháme.
- Poté přisypeme na tenké plátky pokrájenou chilli papričku bez semínek, nasekané pražené mandle a nadrobno rozkrájenou korinadrovnou nať. Opět promícháme, dozdobíme lístky bazalky a podáváme. Dresink servírujeme zvlášť.