Tandoori kuře s jogurtovou omáčkou

Tandoori kuře s jogurtovou omáčkou - obrázek

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Okurka salátová 200 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 10 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 120 ml
Kmín celý 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 2 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor nakládaný 10 g
Jogurt bílý smetanový 500 ml
Okurka salátová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa potřeme pastou tandoori a necháme 30 minut marinovat. Pastu vytvoříme z umixovaného kmínu, octa, chilli, kurkumy, citronové šťávy, soli, koriandru, česneku, zázvoru, bílého jogurtu. Vše dohromady umixujeme.
  2. Okurku nakrájenou na kostičky smícháme s jogurtem a se zbytkem pasty tandoori. Na rozpálený gril rozložíme kuřecí maso, grilujeme z každé strany 3 - 4 minuty. Okurku nakrájíme na tenké plátky, dáme na gril a grilujeme po obou stranách.
  3. Ugrilované kuřecí maso krájíme šikmo na plátky. Na talíře naaranžujeme okurky do zvlněných pásů, přidáme plátky masa a polijeme jogurtovou omáčkou.