Tandoori kuře s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Okurka salátová |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
10 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
120 ml |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor nakládaný |
10 g |
Jogurt bílý smetanový |
500 ml |
Okurka salátová |
100 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kuřecí prsa potřeme pastou tandoori a necháme 30 minut marinovat. Pastu vytvoříme z umixovaného kmínu, octa, chilli, kurkumy, citronové šťávy, soli, koriandru, česneku, zázvoru, bílého jogurtu. Vše dohromady umixujeme.
- Okurku nakrájenou na kostičky smícháme s jogurtem a se zbytkem pasty tandoori. Na rozpálený gril rozložíme kuřecí maso, grilujeme z každé strany 3 - 4 minuty. Okurku nakrájíme na tenké plátky, dáme na gril a grilujeme po obou stranách.
- Ugrilované kuřecí maso krájíme šikmo na plátky. Na talíře naaranžujeme okurky do zvlněných pásů, přidáme plátky masa a polijeme jogurtovou omáčkou.