Zelené lasagne

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 100 g
Jíška instantní 50 g
Lasagne 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 350 ml
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 100 ml
Slanina vepřová 80 g
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Vepřové maso mleté 150 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme jíšku s 200 ml mléka, špetkou soli, pepře a pět minut povaříme. Poté vlijeme třetinu na dno zapékací pánve. Vložíme směs, kterou připravíme: nadrobno nakrájenou cibuli, celer a slaninu osmahneme prudce na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso. Podlijeme vínem a pět minut povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zalijeme 150 ml mléka. Poté zakryjeme pokličkou, půl hodiny dusíme, popřípadě vše ještě podlijeme vodou, aby se nám směs nepřichytila.
  2. Poté si připravíme špenát, který nejprve omyjeme, podusíme, nadrobno nakrájíme. Uvaříme lasagne. Smícháme je s masovou směsí, vše vložíme do zapékací mísy, na závěr zalijeme zálivkou, která nám zbyla.
  3. Vaříme 15 minut na 200 stupňů, dokud lasagne nezhnědnou. Podáváme posypané Parmazánem.