Zelené lasagne
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
100 g |
Jíška instantní |
50 g |
Lasagne |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
100 ml |
Slanina vepřová |
80 g |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vepřové maso mleté |
150 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme jíšku s 200 ml mléka, špetkou soli, pepře a pět minut povaříme. Poté vlijeme třetinu na dno zapékací pánve. Vložíme směs, kterou připravíme: nadrobno nakrájenou cibuli, celer a slaninu osmahneme prudce na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso. Podlijeme vínem a pět minut povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zalijeme 150 ml mléka. Poté zakryjeme pokličkou, půl hodiny dusíme, popřípadě vše ještě podlijeme vodou, aby se nám směs nepřichytila.
- Poté si připravíme špenát, který nejprve omyjeme, podusíme, nadrobno nakrájíme. Uvaříme lasagne. Smícháme je s masovou směsí, vše vložíme do zapékací mísy, na závěr zalijeme zálivkou, která nám zbyla.
- Vaříme 15 minut na 200 stupňů, dokud lasagne nezhnědnou. Podáváme posypané Parmazánem.