Bramborová omeleta zapečená se sýrem

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Jogurt nízkotučný 6 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sýr Čedar 60 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Nastrouhané brambory, nakrájenou cibuli, mouku, koriandr a sýr Čedar zalijeme v míse rozšlehanými vajíčky, smícháme. Podle chuti opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm péčeme bramborovou směs přibližně 15 minut. Pánev se směsí ještě dáme pod středně rozehřátý gril a necháme pod ním, dokud omeleta nemá zlatavou barvu.
  3. Podáváme nakrájené na díly a přelité jopgurtem.