Kuře dušené se zázvorem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Kuře |
1250 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuřín |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor celý |
5 plátek |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odřízneme z kuřete stehýnka a prsíčka, vykostíme tak, aby maso zůstalo v co nejvíce kusech, odložíme stranou. Zbylé maso a kosti i s páteří vložíme do hrnce, přelijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, poté vývar přecedíme.
- Pokrájeným zázvorem posypeme vnitřní stranu obou kusů masa, osolíme, opepříme, maso srolujeme a protkneme špikovací jehlou.
- Scezený vývar nalijeme do hrnce, přidáme 150ml vody, přivedeme k varu, vložíme nakrájenou zeleninu na kostičky - tuřín, mrkev a cuketu, plátky zázvoru, zarolované maso ze stehýnek a kuřecí prsíčka. Necháme 15 minut vařit.
- Rolky vyndáme z hrnce, uvolníme jehly a maso nakrájíme na plátky. Naložíme je na talíř, vyjmeme prsíčka z hrnce, nakrájíme též na plátky a umístíme na talíř vedle plátků z rolek.
- Přelijeme trochou vývaru a podáváme.