Smažené kuřecí kapsy

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso mleté 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 2 dl
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso vložíme do misky, osolíme, opepříme, rukama dobře promícháme. Přidáme oloupaný, drobně nasekaný česnek, nastrouhaný muškátový ořech, směs ochutnáme a podle vlastní chuti přisypeme kari koření, můžeme ještě přidat sůl a pepř. Důkladně znova promícháme a vložíme na chvilku do lednice.
  2. Kuřecí prsa umyjeme, dlouhým nožem do nich uděláme co největší otvor, který potřeme máslem a naplníme připravenou směsi z mletého masa. Takto naplněné kapsy uzavřeme párátky a obalíme.
  3. Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, přilijeme víno, vidličkou rozšleháme, do talíře nasypeme mouku, do dalšího pak strouhanku. Připravené kapsy obalíme nejdříve ve vajíčku, poté v mouce a nakonec ve strouhance.
  4. Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nízkou teplotu, naskládáme připravené kapsy a v rozpáleném oleji smažíme přibližně 8 minut, je dobré dobu smažení hlídat. (Smažit můžeme i na pánvi s olejem.) Hotové kapsy pokládáme hned na mělké talíře, přidáme vhodnou přílohu a servírujeme.