Smažené kuřecí kapsy
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso vložíme do misky, osolíme, opepříme, rukama dobře promícháme. Přidáme oloupaný, drobně nasekaný česnek, nastrouhaný muškátový ořech, směs ochutnáme a podle vlastní chuti přisypeme kari koření, můžeme ještě přidat sůl a pepř. Důkladně znova promícháme a vložíme na chvilku do lednice.
- Kuřecí prsa umyjeme, dlouhým nožem do nich uděláme co největší otvor, který potřeme máslem a naplníme připravenou směsi z mletého masa. Takto naplněné kapsy uzavřeme párátky a obalíme.
- Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, přilijeme víno, vidličkou rozšleháme, do talíře nasypeme mouku, do dalšího pak strouhanku. Připravené kapsy obalíme nejdříve ve vajíčku, poté v mouce a nakonec ve strouhance.
- Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nízkou teplotu, naskládáme připravené kapsy a v rozpáleném oleji smažíme přibližně 8 minut, je dobré dobu smažení hlídat. (Smažit můžeme i na pánvi s olejem.) Hotové kapsy pokládáme hned na mělké talíře, přidáme vhodnou přílohu a servírujeme.