Kuřecí na víně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kuře |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
250 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno portské |
4 dl |
Vývar drůbeží |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté a osušené kuřecí maso (nejlépe z mladého kohouta) nakrájíme na větší kousky, které osolíme. Do mísy nasypeme hladkou mouku, smícháme ji se sladkou a pálivou paprikou, maso obalíme v mouce. V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, kousky masa z každé strany osmažíme do zlatova. Pak je z omastku vyjmeme.
- Malé šalotky očistíme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu a vysmažíme ji do zlatova. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme za častého promíchání do zlatova. Na cibuli vložíme maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pomalu vaříme asi 35 minut, vývar dochutíme solí s pepřem, maso dovaříme do měkka přibližně dalších 10 - 15 minut.(Délka vaření masa záleží na stáří drůbeže.)