Kuřecí na víně

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kuře 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Šalotka 250 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 2 kávová lžička
Víno portské 4 dl
Vývar drůbeží 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené kuřecí maso (nejlépe z mladého kohouta) nakrájíme na větší kousky, které osolíme. Do mísy nasypeme hladkou mouku, smícháme ji se sladkou a pálivou paprikou, maso obalíme v mouce. V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, kousky masa z každé strany osmažíme do zlatova. Pak je z omastku vyjmeme.
  2. Malé šalotky očistíme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu a vysmažíme ji do zlatova. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme za častého promíchání do zlatova. Na cibuli vložíme maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pomalu vaříme asi 35 minut, vývar dochutíme solí s pepřem, maso dovaříme do měkka přibližně dalších 10 - 15 minut.(Délka vaření masa záleží na stáří drůbeže.)