Čínské kuře na sladkokyselo

Ingredience


Cibule 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kečup 2 polévková lžíce
Kompot ananasový 100 g
Kuřecí prsa 200 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rýže loupaná 200 g
Sójové výhonky 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z kuřecích prsou dlaní nebo pěstí zlehka naklepeme, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, papriky zbavené semínek krájíme na proužky, konzervovaný ananas pokrájíme na kostičky, pažitku nasekáme na jemno.
  2. Ve wok pánvi rozehřejeme olej, vložíme kuřecí nudličky a restujeme 2 - 3 minuty, přidáme cibuli, proužky papriky a sójové výhonky, za stálého míchání pokračujeme v restování další 3 minuty.
  3. Přilijeme vývar, ocet a sójovou omáčku, přidáme kečup, med, ananas kari, mletou papriku a cayenský pepř, osolíme, opepříme a restujeme ještě 1-2 minuty.
  4. Maizenu rozmícháme v troše vody, vlijeme do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
  5. Nakonec ještě ještě dochutíme a podáváme posypané nasekanou pažitkou s rýží nebo rýžovými nudlemi.