Čínské kuře na sladkokyselo
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kompot ananasový |
100 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rýže loupaná |
200 g |
Sójové výhonky |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
75 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso z kuřecích prsou dlaní nebo pěstí zlehka naklepeme, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, papriky zbavené semínek krájíme na proužky, konzervovaný ananas pokrájíme na kostičky, pažitku nasekáme na jemno.
- Ve wok pánvi rozehřejeme olej, vložíme kuřecí nudličky a restujeme 2 - 3 minuty, přidáme cibuli, proužky papriky a sójové výhonky, za stálého míchání pokračujeme v restování další 3 minuty.
- Přilijeme vývar, ocet a sójovou omáčku, přidáme kečup, med, ananas kari, mletou papriku a cayenský pepř, osolíme, opepříme a restujeme ještě 1-2 minuty.
- Maizenu rozmícháme v troše vody, vlijeme do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
- Nakonec ještě ještě dochutíme a podáváme posypané nasekanou pažitkou s rýží nebo rýžovými nudlemi.