Chlebové sýrové řízky
Ingredience
Chléb konzumní |
10 krajíc |
Mléko polotučné |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sýr na jemném struhadle nastrouháme do misky, rozklepneme do ní i celé vejce, podle vlastní chutě přisolíme, opepříme, vidličkou umícháme středně husté těsto (můžeme ho rozředit mlékem), v něm obalujeme krajíce chleba, nakonec je ještě zlehka obalíme ve strouhance.
- Fritovací hrnec nastavíme na střední teplotu a sýrový chleba v rozpáleném oleji smažíme asi 2 minuty.