Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem
Ingredience
Cicimek |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
151 g |
Olej sezamový |
26 ml |
Olej stolní |
250 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Dýňová semínka |
1 kávová lžička |
Med včelí |
38 g |
Pepř bílý |
0.1 g |
Sirup zázvorový |
8 ml |
Skořice mletá |
0.5 g |
Sůl |
1 g |
Víno rýžové čínské |
30 ml |
Med včelí |
300 ml |
Skořice mletá |
0.5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce.
- Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert.
- Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice.