Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem

Ingredience


Cicimek 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 151 g
Olej sezamový 26 ml
Olej stolní 250 ml
Oříšky piniové 50 g
Dýňová semínka 1 kávová lžička
Med včelí 38 g
Pepř bílý 0.1 g
Sirup zázvorový 8 ml
Skořice mletá 0.5 g
Sůl 1 g
Víno rýžové čínské 30 ml
Med včelí 300 ml
Skořice mletá 0.5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce.
  2. Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert.
  3. Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice.