Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem
Ingredience
Česnek |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krevety sušené |
2 polévková lžíce |
Lilek |
2 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrové lilky propíchneme několikrát dlouhou vidličkou nebo špízovou jehlou a rozložíme je na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 30-40 minut, až jsou křehké a propečené. V průběhu grilování nejméně 2x obrátíme. Hotové vyjmeme a necháme vychladnout.
- Mezitím uvaříme natvrdo 1 vejce a připravíme dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu s cukrem a rybí omáčkou a rozšleháme metličkou. Zakryjeme fólií a odložíme.
- Sušené krevety namočíme na 10 minut do horké vody. Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme scezené krevety a nahrubo nasekaný česnek. Na středním ohni restujeme cca 3 minuty dozlatova. Poté směs vyjmeme a odložíme stranou.
- Plátky lilku naaranžujeme na servírovací mísu, posypeme vařeným vejcem nakrájeným nadrobno, tenkými prstýnky šalotky a směsí česneku a krevet. Zlehka přelijeme dresinkem, dozdobíme tenkými plátky chilli papričky bez semínek, snítkami koriandru a ihned podáváme.