Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem

Ingredience


Česnek 1 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Krevety sušené 2 polévková lžíce
Lilek 2 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové lilky propíchneme několikrát dlouhou vidličkou nebo špízovou jehlou a rozložíme je na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 30-40 minut, až jsou křehké a propečené. V průběhu grilování nejméně 2x obrátíme. Hotové vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Mezitím uvaříme natvrdo 1 vejce a připravíme dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu s cukrem a rybí omáčkou a rozšleháme metličkou. Zakryjeme fólií a odložíme.
  3. Sušené krevety namočíme na 10 minut do horké vody. Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme scezené krevety a nahrubo nasekaný česnek. Na středním ohni restujeme cca 3 minuty dozlatova. Poté směs vyjmeme a odložíme stranou.
  4. Plátky lilku naaranžujeme na servírovací mísu, posypeme vařeným vejcem nakrájeným nadrobno, tenkými prstýnky šalotky a směsí česneku a krevet. Zlehka přelijeme dresinkem, dozdobíme tenkými plátky chilli papričky bez semínek, snítkami koriandru a ihned podáváme.