Smažené a obalované banány

Ingredience


Banány 400 g
Cukr krupice 20 g
Cukr vanilka 20 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Rum 0.5 cl
Vejce slepičí 3 ks
Cukr krupice 40 g
Mléko polotučné 0.5 l
Pudinkový prášek - vanilkový 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nalijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vsypeme vanilkový cukr spolu s cukrem krupicovým, přidáme rum, metličkou promícháme, postupně pomalu přidáváme mouku, až vypracujeme těstíčko.
  2. Banány oloupeme, nakrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky, obalujeme v připraveném těstíčku a hned vkládáme do fritovacího hrnce s olejem, který jsme nastavili na střední teplotu. V rozpáleném oleji smažíme přibližně 1 minutu.
  3. Omáčka: Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka a pomalu přivádíme k varu. Mezi tím do jiného kastrůlku vylijeme zbytek mléka, přidáme cukr, pudinkový prášek metličkou dobře rozšleháme, vylijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky.
  4. Hotové banány vyndáme z fritovacího hrnce, položíme je hned na mělké talíře, polijeme vanilkovou omáčkou a podáváme.