Smažené a obalované banány
Ingredience
Banány |
400 g |
Cukr krupice |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Rum |
0.5 cl |
Vejce slepičí |
3 ks |
Cukr krupice |
40 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pudinkový prášek - vanilkový |
40 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky nalijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vsypeme vanilkový cukr spolu s cukrem krupicovým, přidáme rum, metličkou promícháme, postupně pomalu přidáváme mouku, až vypracujeme těstíčko.
- Banány oloupeme, nakrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky, obalujeme v připraveném těstíčku a hned vkládáme do fritovacího hrnce s olejem, který jsme nastavili na střední teplotu. V rozpáleném oleji smažíme přibližně 1 minutu.
- Omáčka: Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka a pomalu přivádíme k varu. Mezi tím do jiného kastrůlku vylijeme zbytek mléka, přidáme cukr, pudinkový prášek metličkou dobře rozšleháme, vylijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky.
- Hotové banány vyndáme z fritovacího hrnce, položíme je hned na mělké talíře, polijeme vanilkovou omáčkou a podáváme.