Polévka z podmáslí
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko - podmáslí |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do vody dáme vařit kmín.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kmínu a provaříme. Přidáme podmáslí, metličkou rozšleháme, přidáme vejce a chvilku prohřejeme.
- Nakonec polévku ochutíme solí, cukrem a octem.