Vepřový řízek Ondráš

Vepřový řízek Ondráš  - obrázek

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 10 g
Majoránka 0.5 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej rostlinný 250 ml
Sůl 10 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřová kýta 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a dobře vše promícháme.
  2. Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
  3. Řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a v horkém oleji po obou stranách smažíme dozlatova.