Vepřový řízek Ondráš
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
10 g |
Majoránka |
0.5 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej rostlinný |
250 ml |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřová kýta |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a dobře vše promícháme.
- Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
- Řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a v horkém oleji po obou stranách smažíme dozlatova.