Vepřová žebírka karamelizovaná
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
900 g |
Vývar drůbeží |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat.
- Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme.
- V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu.
- Ihned podáváme.