Vepřová žebírka karamelizovaná

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Med včelí 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová žebra 900 g
Vývar drůbeží 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat.
  2. Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme.
  3. V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu.
  4. Ihned podáváme.