Listové taštičky plněné hovězím masem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Ledvinky jehněčí |
350 g |
Listové těsto |
500 g |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
250 ml |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
3 plátek |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na středně silném plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a 3-4 minuty restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mleté hovězí maso, nadrobno nakrájené plátky slaniny, očištěné jehněčí ledvinky, plátky čerstvých žampionů a restujeme ještě 4 minuty. Potom přimícháme mletou papriku, nové koření, sůl a pepř, 1 minutu ohříváme, přilijeme černé pivo, přidáme rajčatový protlak a po přivedení k varu ztlumíme plamen a vaříme 10 minut do vyvaření tekutiny. Z pánve přelijeme do misky a necháme vychladnout.
- Ze 2 plátů listového těsta vykrojíme 12 koleček. Šest koleček dáme na dno vymazaných misek na zapékání, na ně navršíme masovou směs, zakryjeme dalším kolečkem z listového těsta, okraje těsta přitlačíme na okraj misky. Kvůli úniku páry při pečení, těsto na povrchu nařízneme. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a nasypeme sezamová semínka.
- Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C.