Listové taštičky plněné hovězím masem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 500 g
Ledvinky jehněčí 350 g
Listové těsto 500 g
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 250 ml
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 3 plátek
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na středně silném plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a 3-4 minuty restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mleté hovězí maso, nadrobno nakrájené plátky slaniny, očištěné jehněčí ledvinky, plátky čerstvých žampionů a restujeme ještě 4 minuty. Potom přimícháme mletou papriku, nové koření, sůl a pepř, 1 minutu ohříváme, přilijeme černé pivo, přidáme rajčatový protlak a po přivedení k varu ztlumíme plamen a vaříme 10 minut do vyvaření tekutiny. Z pánve přelijeme do misky a necháme vychladnout.
  2. Ze 2 plátů listového těsta vykrojíme 12 koleček. Šest koleček dáme na dno vymazaných misek na zapékání, na ně navršíme masovou směs, zakryjeme dalším kolečkem z listového těsta, okraje těsta přitlačíme na okraj misky. Kvůli úniku páry při pečení, těsto na povrchu nařízneme. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a nasypeme sezamová semínka.
  3. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C.