Brambory s žampiony a artyčoky

Ingredience


Artyčoky 400 g
Brambory 1 kg
Citronová šťáva 0.5 dl
Kopr čerstvý 1 hrst
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
Žampiony - sterilované 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta dáme do salátové mísy.
  2. Připravíme si dresink - smícháme ocet, citronovou šťávu, nasekanou petržel a kopr, vše podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Konzervované artyčoky a žampiony necháme okapat na sítu a jemně smícháme s bramborami. Vše přelijeme dresinkem a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.