Brambory s žampiony a artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
400 g |
Brambory |
1 kg |
Citronová šťáva |
0.5 dl |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
Žampiony - sterilované |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta dáme do salátové mísy.
- Připravíme si dresink - smícháme ocet, citronovou šťávu, nasekanou petržel a kopr, vše podle chuti osolíme a opepříme.
- Konzervované artyčoky a žampiony necháme okapat na sítu a jemně smícháme s bramborami. Vše přelijeme dresinkem a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.