Se zelenými paprikami vepřové maso
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
450 g |
Voda pitná |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na plátky nakrájíme vepřové maso, a poté ještě na nudličky. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme rozetřený česnek, nudličky a nakrájené papriky zbavené semínek. Promícháme a 1 minutu smažíme. Občas pánví zatřeseme.
- Vmícháme vývar, omáčku hoisin, ocet, sůl, pepř a necháme vařit 3 minuty. Přidáme kašičku ze solamylu a vody a vaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
- Ihned podáváme.