Sirupový pudink
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
125 g |
Sirup Golden |
90 ml |
Strouhanka |
125 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.
- V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.
- Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.
- Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.