Sirupový pudink

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hrubá 125 g
Sirup Golden 90 ml
Strouhanka 125 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.
  2. V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.
  3. Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.
  4. Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.