Gröstle

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Klobása Dunajská 150 g
Kmín celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova cibulku, přidáme na plátky nakrájenou klobásku, na kousky nakrájené uvařené maso a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pořádně promícháme a opečeme ze všech stran.
  2. Na druhé pánvi osmahneme na rozpáleném másle z obou stran plátky brambor. Poté je smícháme se směsí v druhé pánvi.
  3. Kysané zelí si stranou podusíme doměkka, přidáme kousek špeku a osmahnutou cibulku. Ochutíme pepřem, solí a kmínem dle vlastní chuti.