Gröstle
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Klobása Dunajská |
150 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova cibulku, přidáme na plátky nakrájenou klobásku, na kousky nakrájené uvařené maso a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pořádně promícháme a opečeme ze všech stran.
- Na druhé pánvi osmahneme na rozpáleném másle z obou stran plátky brambor. Poté je smícháme se směsí v druhé pánvi.
- Kysané zelí si stranou podusíme doměkka, přidáme kousek špeku a osmahnutou cibulku. Ochutíme pepřem, solí a kmínem dle vlastní chuti.