Nudle Tagliatelle s krevetami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
375 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
375 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli a rozdrcený česnek asi 4 minuty. Přidáme rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a bez pokličky dusíme 20 minut do zhoustnutí.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme těstoviny 8-10 minut, scedíme a necháme okapat.
- K rajčatové směsi vmícháme očištěné, předem uvařené krevety, přilijeme smetanu a vaříme ještě 2 minuty.
- Nudle upravíme na nahřáté talíře a rozdělíme na ně krevetovou směs.
- Pokrm podáváme ihned, ozdobený nasekanou petrželkou.