Nudle Tagliatelle s krevetami

Nudle Tagliatelle s krevetami - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Krevety tygří - loupané 375 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 375 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 2 kávová lžička
Tagliatelle 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli a rozdrcený česnek asi 4 minuty. Přidáme rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a bez pokličky dusíme 20 minut do zhoustnutí.
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme těstoviny 8-10 minut, scedíme a necháme okapat.
  3. K rajčatové směsi vmícháme očištěné, předem uvařené krevety, přilijeme smetanu a vaříme ještě 2 minuty.
  4. Nudle upravíme na nahřáté talíře a rozdělíme na ně krevetovou směs.
  5. Pokrm podáváme ihned, ozdobený nasekanou petrželkou.