Polévka z fazolemi a zeleninou
Ingredience
Bazalka |
80 g |
Celer bulvový |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Fazole cannellini |
400 g |
Koření Italia |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Polévku připravujeme ve větším hrnci. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme italské bylinky, mletou papriku, konzervovaná loupaná rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak, plátky mrkve, kostky cukety, plátky celeru, zeleninový vývar a po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme 20-30 minut.
- Pak do polévky nasypeme konzervované okapané fazole canelli (nebo jiné velké bílé fazole), neustále mícháme a 2 minuty zahříváme. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky.