Polévka z fazolemi a zeleninou

Ingredience


Bazalka 80 g
Celer bulvový 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Fazole cannellini 400 g
Koření Italia 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polévku připravujeme ve větším hrnci. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme italské bylinky, mletou papriku, konzervovaná loupaná rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak, plátky mrkve, kostky cukety, plátky celeru, zeleninový vývar a po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme 20-30 minut.
  2. Pak do polévky nasypeme konzervované okapané fazole canelli (nebo jiné velké bílé fazole), neustále mícháme a 2 minuty zahříváme. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky.