Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem
Ingredience
Celer řapíkatý |
200 g |
Cuketa |
1 ks |
Hrášek mražený |
120 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Pstruh uzený |
230 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový tavený 45% |
200 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
230 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
3 l |
Bobkový list |
4.8 ks |
Celer řapíkatý |
480 g |
Cibule |
144 g |
Fenykl čerstvý |
96 g |
Mrkev kořen |
144 g |
Olej rostlinný |
2.4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1.2 hrst |
Pórek |
144 g |
Rajčata |
96 g |
Tymián čerstvý |
48 g |
Voda pitná |
2.7 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.
- Vývar zeleninový [42785]:
- V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.