Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem

Ingredience


Celer řapíkatý 200 g
Cuketa 1 ks
Hrášek mražený 120 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Pstruh uzený 230 g
Sůl 1 špetka
Sýr smetanový tavený 45% 200 g
Těstoviny čtyřvaječné 230 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 3 l
Bobkový list 4.8 ks
Celer řapíkatý 480 g
Cibule 144 g
Fenykl čerstvý 96 g
Mrkev kořen 144 g
Olej rostlinný 2.4 polévková lžíce
Petržel - nať 1.2 hrst
Pórek 144 g
Rajčata 96 g
Tymián čerstvý 48 g
Voda pitná 2.7 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.
  2. Vývar zeleninový [42785]:
  3. V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.